«محمد منیر حسین خان» پژوهشگر و شخصیت دینی بنگلادش بر لزوم تشکیل بسیج عمومی در جهان اسلام و تبیین و روشنگری درباره اوضاع وخیم مسلمانان مظلوم روهینگیا تاکید کرد.
مقامات اندونزی امروز یکشنبه اعلام کردند که دهها مسلمان روهینگیایی که به دلیل ضعف و گرسنگی در آستانه مرگ قرار داشتند را در سواحل منطقه «آتشیه» در شمال این کشور پیدا کردهاند.
در ادامه فشار بر مسلمان روهینگیا در میانمار، نیروی دریایی سریلانکا اعلام کرد که دست کم ۱۰۴ تن از پناهجویان مسلمان روهینگیا را در سواحل شمالی اقیانوس هند نجات داده است.
دهها هزار تن از شهروندان مسلمان میانمار که ۵ سال پیش بر اثر کشتار ارتش این کشور در ایالت راخین، آواره شده بودند، هنوز امکان بازگشت به وطن شان را ندارند.
مجله «اکونومیست» در پنجمین سالگرد آوارگی اقلیت مسلمان «روهینگیا» و کوچ اجباری آنها از خانههایشان در میانمار، نوشت: در کشتار سال ۲۰۱۲، حدود ۷۵۰ هزار نفر از روهینگیا به بنگلادش گریختند که اکنون به بزرگترین اردوگاه پناهندگان در جهان تبدیل شده است.
دهها هزار پناهجوی اقلیت مسلمان روهینگیا پنج سال پس از آوارگی در بنگلادش به دلیل اقدامات سرکوبگرانه دولت میانمار، روز یکشنبه در بنگلادش تظاهرات کرده و خواستار بازگشت به کشورشان شدند.
بنا بر اعلام دیده بان حقوق بشر، مقامات میانمار در ۱۰ سال اخیر بیش از ۱۳۵ هزار مسلمان میانمار در ایالت راخین را به طور خودسرانه و نامحدود بازداشت کرده اند.
فرستاده سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار نسبت به بسته شدن مدارس آوارگان روهینگیا در بنگلادش ابراز نگرانی کرد و این مسئله را تهدیدی برای محرومیت یک نسل کامل از آموزش دانست.
مقامات تایلندی اعلام کردند، دستکم ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از جمله صدها کودک در جریان درگیری میان شورشیان شبه نظامی و ارتش میانمار به سمت مرزهای تایلند فرار کردند.